Nabavite SSL sertifikat besplatno

SSL sertifikat besplatno je ono što vam je potrebno? Pitate se kako nabaviti SSL sertifikat? Na pravom ste mestu.

Ukoliko na svom vebsajtu ne koristite SSL sertifikat, nećete steći poverenje vaših potencijalnih kupaca. Dakle, posećenost na vašoj internet lokaciji će bit oborena.  Google će prikazati sve one vebsajtove  koji nemaju SSL kao “non secure”. Budući da SSL sertifikat pomaže u zaštiti podataka, to može biti prilično skupo. Pošto tek započinjete blog ili pravite vebsajt za vaš mali biznis, verovatno ne želite dodatne troškove. U ovom članku možete dobiti mnogo korisnih informacija  kako lako dobiti besplatan SSL sertifikat za svoj vebsajt i podesiti ga sami.

SSL sertifikat – Pojam

SSL (Secure Sockets Layer) je internet protokol za osiguranje prenosa podataka između korisnikovovih pretraživača i veb stranica koje posećuju. Svaki korisnik interneta prenosi informacije kada posećuje veb lokacije. Te informacije često mogu biti osetljive poput podataka o plaćanju, podataka o kreditnoj kartici ili ličnih podataka o prijavi tj logovanju. Korištenje uobičajenog HTTP protokola znači da ove informacije hakeri mogu iskoristiti u prevarnim radnjama. Upravo zato Veb stranice trebaju SSL certifikat izdat od jednog od priznatih organa za izdavanje certifikata. On je verifikovan i označen u adresnoj traci korisnikovog pretraživača sa znakom za zaključavanje i HTTPS umesto HTTP-a.

Kome je potreban SSL sertifikat

SSL/HTTPS se preporučuje za sve veb stranice na Internetu. Posebno je neophodno svim vlasnicima e-prodavnice koji sakuplaju lične podatke korisnika da odmah dobiju SSL sertifikat. Većina usluga za online plaćanje zahteva da vaša veb lokacija koristi SSL / HTTPs pre nego što možete da primite uplate. Osim sigurnosti, SSL sertifikat stvara i pozitivan utisak o vašem brendu među korisnicima. Naravno, to utiče da vas Google bolje rangira u rezultatima pretrage. Ukoliko vaš vebsajt ne koristi SSL sertifikat, Google će vašim korisnicima prikazati da vaša veb lokacija nije bezbedna.

Kako nabaviti SSL sertifikat

Sve više je hosting agencija koje svojim korisnicima nude pakete sa besplatnim SSL sertifikatom tako da obavezno na to obratite pažnju kod odabira hostinga za svoj vebsajt. Ukoliko imate problema sa pronalaženjem besplatne SSL opcije, onda možete tražiti od svoje hosting agencije da vam to omogući. U situaciji da ona ne nudi besplatan SSL, lako možete migrirati vaš vebsajt. Mnoge hosting agencije pružaju ovu mogućnost i pri tom ne naplaćuju uslugu migreacije podataka.

SSL sertifikat – Podešavanje

Nakon što omogućite svoj besplatni SSL sertifikat, podesite WordPress da počne da koristi HTTPS umesto HTTP-a u svim svojim URL-ovima. Najlakši način za to je instaliranjem i aktiviranjem nekog plugina na vašem vebsajtu. Za više detalja možete pogledati sledeći link:

https://www.wpbeginner.com/beginners-guide/how-to-get-a-free-ssl-certificate-for-your-wordpress-website/

Support This Site

Podrška na sajtu Ko-fi za one koji su zainteresovani

Kontaktirajte nas